Home Informatie Fotos Route Links Contact

Informatie Japan Classic Sunday
7 Juli 2019

Lokatie: Cafe Restaurant De Koksehoeve, Koksedijk 25, 5421 ZB Gemert

Programma

 • 10:00 - inrijden
 • 17:00 - Einde Japan Classic Sunday

  De toegang tot het evenement is gratis.

  Evenement
  In 2013 hebben drie anthousiaste autoliefhebbers de koppen bij elkaar gestoken om de Japan Classic Sunday nieuw leven in te blazen. Deze werd voorheen door de Toyota Automobiel Club Nederland georganiseerd. In Juli 2014 was het dan zover. We mochten veel anthousiaste deelnemers ontvangen en aan het eind van de dag stond de teller op ongeveer 240 auto's. De lovende reacties na afloop hebben er toe geleid we een jaarlijks evenement proberen te organiseren. In 2016 mochten we 380 deelnemers verwelkomen. 2017 en 2018 telde er meer dan 400. We hopen dat u er met uw Japanner in 2019 ook bij bent!

  De doelgroep van JCS zijn Japanse klassiekers, youngtimers en achterwiel aangedreven sportwagens. We hopen dan ook veel exemplaren van de merken Datsun, Nissan, Suzuki, Toyota, Mitsubishi, Honda, Mazda, Subaru, Isuzu, enz te mogen verwelkomen. Er zijn geen prijzen te verdelen en we verwelkomen alle auto's van concoursstaat tot rollend project. Wanneer u twijfelt of uw auto tot de doelgroep behoort dan verwijzen we graag naar de grote hoeveelheid foto's van eerdere evenementen op Facebook. Even vragen of een mail sturen mag natuurijk ook.

  Deelname aan het event is kostenloos maar een kleine donatie in de pot bij de poort om uit de kosten te komen is altijd fijn. Aanmelden is niet nodig. Voor degene die willen is er een route uitgezet in de omgeving. De route van ongeveer 50km is verkrijgbaar bij de ingang van het terrein en geheel vrijblijvend. Consumpties zijn te verkrijgen bij de snackwagen op het terrein. Er wordt die dag verwacht dat u de aanwijzingen volgt van de medewerkers op het terrein. Deelname aan het evenement is op eigen risico. Schade aan eigendommen van uzelf of door u aangebracht bij derden kunnen niet op de organisatie verhaald worden.

  Evenementenregeling voor geschorste auto's
  Heeft u een motorrijtuig van 15 jaar of ouder waarvan het kenteken is geschorst? Dan kunt u zich aanmelden voor de evenementenregeling. U kunt dan naar het evenementen rijden zonder dat u de schorsing moet opheffen. U hoeft ook geen belasting te betalen en het motorrijtuig hoeft niet APK-gekeurd te zijn.

  U kunt gebruikmaken van de evenementenregeling, als u voldoet aan de volgende voorwaarden:
 • U mag aan maximaal 4 evenementen per kalenderjaar deelnemen.
 • U mag maximaal 6 dagen per kalenderjaar gebruikmaken van de evenementenregeling.
 • U moet uw motorrijtuig verzekeren.
 • U gebruikt uw motorrijtuig alleen voor het evenement.

  Voldoet u aan de voorwaarden stuur ons dan een mail met uw naam en het kenteken van uw auto. Uw mail moet 1 week voor aanvang van het evenemt bij de organisatie binnen zijn om u op tijd voor deze regeling aan te kunnen melden.

  Verkoop / sponsoren
  Onderdelen- en kofferbakhandel is welkom. Wilt u wat groter uitstallen dan de ruimte achter of voor uw auto, vraag dan bij het inrijden waar u het beste kunt staan om uw spullen uit te kunnen stallen. Wilt u graag een wat grotere (club)stand neerzetten op het terrein neemt u dan aub ook vooraf contact op met de organisatie. We proberen het evenement gratis toegangkelijk te houden voor iedereen. Mocht u tijdens het evenement een donatie willen doen dan zijn wij u zeer dankbaar. Wanneer u het event financieel of anderzijds zou willen ondersteunen aub even via mail contact opnemen met de organisatie.

  Op zondagmiddag na 13:00 uur is het mogelijk om uw auto te laten taxeren door MARO taxaties voor een scherp meetingtariefvan. Neem dan naast uw glimmend schone auto ook uw kentekenbewijs, APK formulier en een eventuele lijst van modificaties, spuitkosten e.d. mee met bedragen er achter en eventuele historie. Om goed te kunnen plannen, vernemen we uw reactie graag vooraf via info@marotaxaties.nl, dan kunnen we ook uw verzekeringsdekking bespreken. Natuurlijk kunt u ook bellen (of ter plaatse Marco Roeleveld aanspreken) via 06-22374655.

  Deelnemersreglement
 • Elke deelnemer gedraagt zich als wat men in het algemeen van elkaar verwacht.
 • Verkeersovertredingen en deelname aan het evenement en toerrit zijn voor eigen risico en rekening.
 • De (vrijwillige) organisatie is nimmer aansprakelijk te stellen voor gevolgen van deelname aan het gezamenlijke evenement.
 • Geluidsoverlast veroorzaken is niet toegestaan, burnouts, driften e.d. ook niet. De vrijwilligers zullen 1 maal waarschuwen. Een tweede maal is uitsluiting van het evenement.
 • Bij vernieling van bijvoorbeeld de grasmat zullen de kosten (t.w.v. 200,- euro per overtreding!) direct op de veroorzaker(s) verhaald worden!
 • Aanwijzingen van de duidelijk herkenbare (oranje veiligheidshesje) vrijwilligers zijn bindend en dienen opgevolgd te worden.
 • Consumpties en etenswaren zijn voor eigen rekening.
 • Graag het terrein en de omgeving netjes en vrij van afval houden. Er zijn genoeg afvalzakken aanwezig.
 • Aan het evenement mogen uitsluitend Japanse autos deelnemen op het meetingterrein. In alle overige gevallen beslist de organisatie van het evenement.
 • Wilt u meer informatie en de laatste stand van zaken, neem eens een kijkje op onze Facebook pagina.